ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ετήσια Γενική Συνέλευση της 3ης Απριλίου 2019,

ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00 στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος .

Παρουσίαση από την  Πρόεδρο του Κ.Σ.Α κ. Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου

 

Τα εκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ,όπως αυτά προέκυψαν κατά τις αρχαιρεσίες στις 7/3/2018, συγκροτήθηκαν σε σώμα στις 14/3/2018 και αποτελούν το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο απολογισμός του έργου του Κυθηραϊκού Συνδέσμου για την περίοδο 15/3/2018-15/3/2019 περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

 

 1. Εκπροσώπηση του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στο Forum Απανταχού Νέων Ελλήνων (31/3-1/4/2018)

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος, μέσω της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, συμμετείχε στο Φόρουμ των Απανταχού Νέων Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο από 31/3 έως 1/4/2018, με πρωτοβουλία 9 Παγκόσμιων Ελληνικών Ομογενειακών Οργανώσεων. Τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο εκπροσώπησαν τα μέλη του Δ.Σ, κ. Βασιλική Σαμίου & κ. Γιάννης Σάμιος.

 

 1. Το χορευτικό του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών στην Γκιόστρα της Ζακύνθου (25-28/5/2018).

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών συμμετείχε, για τέταρτη φορά, στις τριήμερες εκδηλώσεις της Γκιόστρας Ζακύνθου την περίοδο 25-28 Μαΐου 2018 με το χορευτικό του τμήμα. Το χορευτικό συνόδευσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Συνδέσμου, Κυριακή Κασιμάτη, Γιάννης Σάμιος και Κατερίνα Κοντολέων. Η εταιρεία του Γιώργου Ξηνταράκου « ATLAS MARINE» κάλυψε εξ’ ολοκλήρου τα έξοδα μετακίνησης του χορευτικού τμήματος στη Ζάκυνθο (1.000€).

 

 1. Επετειακές εκδηλώσεις για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα(20/5/2018).

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, ως μέλος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 20 Μαΐου, ημέρα Σάββατο στην αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών,  με την παρουσίαση κυθηραϊκών χορών από την χορευτική του ομάδα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και πολλοί κυθήριοι. Το πρωί της ίδιας μέρας, στις 11.00 π.μ. τελέστηκε, με κάθε λαμπρότητα, δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και στις 11.45, πομπή σημαιοφόρων των επτανησιακών σωματείων μετέβη στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Το λάβαρο του Συνδέσμου κράτησαν παιδιά του χορευτικού, ντυμένα κυθηραϊκές ενδυμασίες. Τα συνόδευσαν μέλη του Δ.Σ

 1. Η εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές (23-28/5/2018)

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών πραγματοποίησε για τα μέλη του, μία ακόμη επιτυχημένη, εκδρομή στις Δαλματικές Ακτές (Κροατία-Σλοβενία), από τις 23 έως 28 Μαΐου 2018, η οποία εξελίχθηκε σε μια αξέχαστη, ευχάριστη και συγχρόνως μορφωτική εμπειρία. Την οργάνωση είχε αναλάβει το ταξιδιωτικό γραφείο Travelgate με συνοδό την κ. Αγγελική Λουράντου.

 1. Οικονομική ενίσχυση του Ναού της Αγίας Αναστασίας – Ποταμός Κυθήρων (31/7/2018).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυθηραϊκού Συνδέσμου εισηγήθηκε προς το Ίδρυμα Αρώνη Αυστραλίας, με την αποστολή σχετικής επιστολής, την επισκευή και αποκατάσταση του Ναού της Αγίας Αναστασίας. Το Ίδρυμα απάντησε θετικά και θα καταθέσει το ποσό των 6.000€ στον τραπεζικό λογαριασμό του Κυθηραϊκού Συνδέσμου, τα οποία θα προωθηθούν στους αρμόδιους για την αποπεράτωση των εργασιών επισκευής του Ναού.

 1. Η παρουσίαση του βιβλίου ”Το Προσκύνημα των Μυρτιδίων” της Ελένης Χάρου (12/8/2018).

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Κυριακής 12/8/2018, η παρουσίαση της 2ης έκδοσης του βιβλίου ”Το Προσκύνημα των Μυρτιδίων” της Ελένης Χάρου, που διοργάνωσε ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, στον προαύλιο χώρο των Μυρτιδίων στα Κύθηρα.

Πριν την εκδήλωση τελέστηκε Εσπερινός, από τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών. Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Γιώργος Κασιμάτης (Δρυμωνιάτης), και η κα. Ελένη Χάρου, συγγραφέας του βιβλίου. Ακολούθησαν χαιρετισμοί επισήμων. Παράλληλα προβλήθηκε video, σχετικό με το Προσκύνημα των Μυρτιδίων, ενώ στη συνέχεια Κυθήριοι χορωδοί έψαλλαν τους ύμνους της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν κεράσματα στους παρευρισκομένους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το βιβλίο τυπώθηκε σε 1.000 αντίτυπα, εκ των οποίων τα 300 εστάλησαν στο Ίδρυμα Αρώνη Αυστραλίας, το οποίο έκανε τη χορηγία, και τα υπόλοιπα διατίθενται στην τιμή των 15€ στα παρακάτω σημεία πώλησης: στα γραφεία του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών (Θεμιστοκλέους 5, Αθήνα), στα βιβλιοπωλεία των Κυθήρων και στο πωλητήριο του Ι.Ν στα Μυρτίδια Κυθήρων.

 

 1. 1ο Διεθνές Συνέδριο Απόδημων επτανησίων (5-7/9/2018)

Η  Επτανησιακή Συνομοσπονδία  συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων, που διεξήχθη στην Κέρκυρα από τις 5 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018  και διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών (Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού), υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Τιμώμενο πρόσωπο του Συνεδρίου ήταν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος. Την επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Την Επτανησιακή Συνομοσπονδία εκπροσώπησαν, εκ μέρους του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, ο κ. Ιωάννης Σάμιος, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και  ο κ. Κοσμάς Μεγαλοκονόμος (ιατρός, συγγραφέας), ο οποίος με ομιλία του ανέπτυξε το θέμα ΙΟΝΙΟΝ ΦΩΣ-Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ (Η πολιτιστική κληρονομιά των Κυθήρων και η συμβολή της στο γενικότερο Ιόνιο Πνεύμα).

 

 1. Εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας (24/9/2018)

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών,  τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 τίμησε στη Μητρόπολη των Αθηνών, όπως κάθε χρόνο, τη χάρη της Παναγίας  Μυρτιδιώτισσας, με την παρουσία μεγάλου αριθμού κυθηρίων και φίλων. Στο τέλος της θείας λειτουργίας μοιράστηκαν, όπως κάθε χρόνο, μυρτιές και άρτοι από τα Κύθηρα και προσφέρθηκε καφές στους παρευρισκόμενους.

 1. Λειτουργία χορευτικού τμήματος (10/2018)

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών εξακολουθεί τη δωρεάν διδασκαλία των παραδοσιακών χορών στο Πνευματικό Κέντρο Κυθηρίων του Τριφυλλείου Ιδρύματος (Θεμιστοκλέους 5, Αθήνα). Τα τμήματα ξεκίνησαν το  Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 με νέα δασκάλα την κ. Δέσποινα Θωμαϊδου. Τα τμήματα διδάσκονται, όπως πάντα, κυθηραϊκούς χορούς και χορούς από όλη την Ελλάδα.

 1. Ενημέρωση από Τριφύλλειο Ίδρυμα (7/12/2018).

Στις 7/12/2018 έγινε η ενημέρωση του εκλεκτορικού σώματος του Τριφυλλείου Ιδρύματος. Παρόντα ήταν όλα τα μέλη του Δ.Σ.

 1. 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας (7/12/2018)

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος, μέσω της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, συμμετείχε στο 35ο  Πανελλήνιο Συνέδριο  Μαθηματικής Παιδείας  που διεξήχθη   στην Αθήνα  7 έως 9  Δεκεμβρίου 2018  και διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με θέμα: «Μαθηματικά: έρευνα και εκπαίδευση τον 21ο αιώνα», γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 7/12/2018 στην τελετή έναρξης του  Συνεδρίου, το χορευτικό Συγκρότημα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του νησιού μας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος Βασιλική Σαμίου και η Αντιπρόεδρος Βρεττή Ξηνταράκου, η οποία συνόδευσε το χορευτικό τμήμα.

 1. Εκλογές Επτανησιακής Συνομοσπονδίας (15/12/2018)

Στις 15 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής « Η ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ», πραγματοποιήθηκε η Γ΄ Τακτική Γενική Συνέλευση της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας  και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Εκ μέρους του Δ.Σ του Κυθηραϊκού Συνδέσμου εξελέγησαν τα μέλη: Σαμίου Βασιλική, Γιάννης Σωτήρχος & Μαίρη Καλλιγέρου-Γλυνού. Στις 27 Δεκεμβρίου 2018 συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το έτος 2019, του οποίου την προεδρία έχουν τα Κύθηρα. Ως εκ τούτου Πρόεδρος είναι η Σαμίου-Φλωροπούλου Βασιλική. Επίσης, στο νέο Δ.Σ, εκπροσωπώντας τα Κύθηρα, συμμετέχουν οι : Σωτήρχος Γιάννης (Α’ Αντιπρόεδρος ) & η Μαίρη Καλλιγέρου-Γλυνού (Αναπληρώτρια Γραμματέας).

 1. Ομιλία Κοσμά Μεγαλοκονόμου (16/12/2018)

Μια αξιόλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα  (16-12-2018) στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Τριφυλλείου Ιδρύματος  από τον  ΚΥΘΗΡΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΘΗΝΩΝ  με θέμα: «ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 1917».  Ένα σημαντικό για τα Κύθηρα ιστορικό γεγονός που το ανέπτυξε, με παράλληλη παρουσίαση φωτογραφικού υλικού, ο  γιατρός Κοσμάς Μεγαλοκονόμος. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν έχουν ιστορική αξία καθώς στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο έχουν περιέλθει και φυλάσσονται τα πρωτότυπα κείμενα που συντάχτηκαν υπέρ της Αυτονομίας των Κυθήρων. Το πολυάριθμο ακροατήριο, αποτελούμενο από Κυθήριους, καθώς και φίλους των Κυθήρων μεταξύ των οποίων και συμπατριώτες μας από τα Επτανησιακά σωματεία, απόλαυσε μια εποικοδομητική ομιλία σε ένα θέμα που για πρώτη φορά αναπτύχθηκε τόσο αναλυτικά.

 1. Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος στο Χριστουγεννιάτικο θέατρο (3/1/2019)

Μέλη και φίλοι του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών παρακολούθησαν την παράσταση «Βιεννέζικα Βαλς», την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019 στο Χριστουγεννιάτικο Θέατρο. Ήταν μια σπουδαία συναυλία, με μεγάλη επιτυχία, που ενθουσίασε τα μέλη του Συνδέσμου.

 1. Κοπή πίτας κυθηραϊκών σωματείων (27/1/2019)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, στον χώρο της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αλίμου, η καθιερωμένη κοπή πίτας των κυθηραϊκών σωματείων, μετά τη θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι.Ν της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Αλίμου από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κκ Σεραφείμ. Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, το Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων, η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών και η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών ήταν παρόντες με τα μέλη τους και μεγάλο αριθμό Κυθηρίων.

 1. 6η Έκθεση Τροφιμών και Ποτών « EXPOTROF 2019».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2019 στο Ολυμπιακό  Κέντρο Ξιφασκίας- η 6η Έκθεση Τροφιμών και Ποτών « EXPOTROF 2019». Στην έκθεση συμμετείχε, για ακόμη μία φορά, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Την Επτανησιακή Συνομοσπονδία εκπροσώπησαν  η Πρόεδρος κ. Βασιλική Σαμίου Φλωροπούλου, ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Σωτήρχος,  η Γενική Γραμματέας κ. Άννα Αλεξανδράτου- Δελλαπόρτα και το μέλος κ. Ευαγγελία Δελλαπόρτα. Επίσης, τα εγκαίνια της έκθεσης επισκέφθηκαν  οι κ.κ. Ιωάννης Σάμιος, εκ μέρους του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών.

 1. Η «Πίτα του Ηπειρώτη» (3/2/2019)

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, μέσω της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας συμμετείχε στην κορυφαία εκδήλωση «Πίτα του Ηπειρώτη» της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019. Μία από τις ενότητες της εκδήλωσης είναι η «Ηπειρωτικές Γέφυρες στην Ελλάδα και τον κόσμο», όπου, κάθε χρόνο, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία δίνει τη δυνατότητα σε  συλλόγους από άλλες γεωγραφικές ενότητες της χώρας να χορέψουν τους χορούς τους και να παίξουν τη μουσική τους, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων. Φέτος, η ενότητα αυτή αφιερώθηκε στα Επτάνησα και η Επτανησιακή Συνομοσπονδία συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη. Η Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, καθώς και πολλοί Επτανήσιοι, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Στο πρόγραμμα των Επτανήσων συμμετείχαν χορευτικά από όλα τα νησιά, μεταξύ των οποίων και το χορευτικό τμήμα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου. Όλα τα χορευτικά μαζί, ντυμένα με τις τοπικές τους ενδυμασίες,  χόρεψαν τους χορούς: 1. Συρτός Λευκάδας, 2. Αϊ-Γιώργης Κέρκυρας, 3. Μεγάλος Ζακυνθινός 4. Μέρμηγκας Κεφαλονιάς & 5.Διπλός Κυθηραϊκός.

 1. Η Χοροεσπερίδα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου (16/2/2019)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χοροεσπερίδα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, το Σαββάτο 16 Φεβρουαρίου 2019  στο ξενοδοχείο «Τιτάνια». Η τιμή εισόδου ήταν 25€ κατ’ άτομο και περιλάμβανε πλούσιο μπουφέ εδεσμάτων, όλα τα ποτά και ζωντανή μουσική. Τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Κυθηραϊκού συνδέσμου, ντυμένα με κυθηραϊκές στολές άνοιξαν τη βραδιά με κυθηραϊκούς χορούς. Στην επιτυχημένη διοργάνωση της βραδιάς συνέβαλε και η πλούσια λαχειοφόρος αγορά από χορηγίες κυθηρίων.

 1. Συναυλία της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Καποδίστριας» (15/3/2019)

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, μέσω της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας,  παρευρέθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στη συναυλία της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τον Σύνδεσμο εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Συνδέσμου και της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, κ. Βάσω Σαμίου-Φλωροπούλου, ο Ταμίας κ. Γιάννης Σωτήρχος και η Γενική Γραμματέας κ.  Μαρία Καλλιγέρου-Γλυνού.

 1. Έκθεση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων FOODEXPO 2019

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία παρευρέθηκε στη «FOODEXPO 2019», την έκθεση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, τροφίμων και ποτών, η οποία διοργανώθηκε στο εκθεσιακό κέντρο  METROPOLITAN EXPO, από 16 έως 18 Μαρτίου 2019 και φιλοξένησε  παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και  από τα Κύθηρα, που συμμετείχαν μέσω της πρόσκλησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Εκ μέρους του Κυθηραϊκού Συνδέσμου την έκθεση επισκέφθηκαν οι Γιάννης Σωτήρχος, ως Αντιπρόεδρος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας και η Μαίρη Καλλιγέρου-Γλυνού, ως Αναπληρώτρια Γραμματέας.

 1. Εκδήλωση με θέμα: «Το Ριζοσπαστικό κίνημα στα Επτάνησα» (16/3/2019)

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία διοργάνωσε στις 16 Μαρτίου 2019, ημέρα Σάββατο, στον ιστορικό χώρο των συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής, εκδήλωση με θέμα: «Το Ριζοσπαστικό κίνημα στα Επτάνησα».

Το αφιέρωμα  περιελάμβανε δραματοποιημένη ανάγνωση κειμένου, που αναφερόταν στα ιστορικά γεγονότα από την εποχή της Ενετοκρατίας μέχρι την Ένωση της Επτανήσου με το ελληνικό κράτος. Το κείμενο απέδωσαν με γλαφυρότητα και σθένος, εκπρόσωποι από τα νησιά μας. Περιγράφηκαν η έκρηξη της ελευθεροτυπίας στα νησιά, η δράση των πρωτεργατών του ριζοσπαστικού κινήματος, ενορχηστρωμένου με τα κοινωνικά, απελευθερωτικά και ενωτικά κινήματα της Ευρώπης, οι εξεγέρσεις του Σταυρού και της Σκάλας στην Κεφαλονιά και εν τέλει η δράση των Ριζοσπαστών βουλευτών στο Ελληνικό κοινοβούλιο, που οδήγησε την Αγγλία στην διπλωματική λύση της Ένωσης με την Ελλάδα. Παράλληλα, σε οθόνη, προβαλλόταν  σπάνιο  οπτικό υλικό, ιστορικές διαφάνειες από αρχεία, μουσεία, βιβλιοθήκες και από έντυπα και εφημερίδες εποχής.

Παρόντα ήταν η Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ του Κυθηραϊκού Συνδέσμου, καθώς την κύρια ευθύνη της οργάνωσης είχε ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος λόγω της φετινής του προεδρίας στην Επτανησιακή Συνομοσπονδία.

 1. Διάφορα

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών:

 • Αποφάσισε την αλλαγή μικροφωνικής εγκατάστασης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τριφυλλείου Ιδρύματος και προχώρησε σε αναζήτηση οικονομικών προσφορών. Τελικά το Δ.Σ του Τριφυλλείου προσφέρθηκε να καλύψει εξ ολοκλήρου την οικονομική δαπάνη της μικροφωνικής εγκατάστασης.
 • Προχώρησε σε εργασίες αναβάθμισης, τόσο της ιστοσελίδας του, όσο και του προγράμματος ηλεκτρονικής οργάνωσης της κυθηραϊκής βιβλιοθήκης. Οι εργασίες αναβάθμισης, οι οποίες κρίθηκαν αναγκαίες προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και κυρίως η ασφαλή λειτουργία των προγραμμάτων, έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
 • Προχώρησε σε συμπληρωματική ψηφιοποίηση της εφημερίδας Κυθηραϊκά, για τα έτη 2001-2005.
 • Αγόρασε λάβαρο προκειμένου το χορευτικό να το χρησιμοποιεί στις εμφανίσεις του.
 • Αποφάσισε την αντικατάσταση τραπεζιών, λόγω φθοράς, για την αίθουσα εκδηλώσεων του Τριφυλλείου Ιδρύματος και προχώρησε στην αγορά τους. Στη συνολική δαπάνη το Τριφύλλειο Ίδρυμα συμμετείχε κατά το ήμισυ.
 • Προσέφερε στους τροφίμους του Γηροκομείου Κυθήρων το γεύμα των Απόκρεω (10/2/2019) έναντι ποσού 200€.
 • Συνεχίζει τη βράβευση των πρωτευσάντων αποφοίτων του Γυμνασίου και Λυκείου Κυθήρων, δίνοντας χρηματικό έπαθλο αξίας 100€ στον καθένα.

 

Αυτά είναι τα πεπραγμένα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου για τη χρονική περίοδο 3/2018-3/2019 και παρακαλώ να  εγκρίνετε τον Απολογισμό.

 

Η Πρόεδρος

Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου

 

Scroll Up