148η Επέτειος της Ένωσης της Επτανήσου

Με κάθε επισημότητα γιορτάσθηκε στην Αθήνα την Κυριακή 20 Μαϊου 2012, η 148η επέτειος της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα. Φέτος την οργάνωση των εκδηλώσεων, εκ μέρους των Επτανησιακών Σωματείων της Αθήνας, είχε ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, ο οποίος κατέβαλε κάθε προσπάθεια να γίνουν όλα με την καθιερωμένη τάξη.

Το πρωί στις 11 π.μ., στον Άγιο Γεώργιο τον Καρύτση, εψάλλει η Δοξολογία και στην συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή, με την φιλαρμονική μπροστά, τις σημαίες των Σωματείων και τα Δ.Σ. και με τον κόσμο εν συνεχεία να ακολουθεί με κατεύθυνση το Σύνταγμα για κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη. Στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κατέθεσαν στεφάνια οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου Αθηναίων, εκ μέρους δε των Επτανησιακών Σωματείων ο Πρόεδρος του Κ.Σ.Α κ. Γιώργος Καρύδης. Την σημαία του Συνδέσμου σήκωσε ο πάντα πρόθυμος Βαλέριος Λουράντος, με παραστράτιες τις σπαλετοφορούσες Μαρία Δουκίδου-Καλλίγερου και Ανδριάνα Γαλανάκη. Η μικρή Σοφία Περγοπούλου-Ταμβάκη, η πιο χαριτωμένη φιγούρα της εκδήλωσης, σπαλετοφορούσα και αυτή, βοήθησε στην μεταφορά των ,προς κατάθεση, στεφάνων.

Το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου οργανώθηκε καλλιτεχνική εκδήλωση, όπου εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον δικηγόρο κ. Γαβρίλη Νικηφοράκη, με θέμα “Η προσφορά των Επτανησίων προς το Έθνος και οι θυσίες τους για την Ένωση. Στην είσοδο οι κυρίες του Δ.Σ. του Συνδέσμου με τις κοπέλες του χορευτικού, προσέφεραν στους προσερχόμενους τσιριγώτικα αμυγδαλωτά και σεμπρεβίβες. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε, χορευτικά, χορωδίες και θεατρικό. Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών παρουσίασε το χορευτικό του συγκρότημα που χόρεψε πέντε τοπικούς χορούς των Κυθήρων. Βιολί και λαούτο έπαιξαν οι αδελφοί Μανώλης και Κώστας Στάθης, οι οποίοι με την ζωντάνια τους, δώσανε φτερά στα πόδια των παιδιών που καταχειροκρότησε το ακροατήριο του κατάμεστου αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου. Την τιμητική διάκριση εκ μέρους του Κ.Σ.Α. έλαβε η δασκάλα του χορευτικού κ. Λίτσα Γαλανάκη. Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε με απόλυτη επιτυχία η κ. Αλεξάνδρα Λουράντου.

Scroll Up