Απολογισμός Έτους 2014

Ετήσια Γενική Συνέλευση της 9ης Μαρτίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.30 στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος – Θεμιστοκλέους 5.
Παρουσίαση από τον Πρόεδρο του Κ.Σ.Α κ. Γεώργιο Καρύδη

Αγαπητές συμπατριώτισσες και αγαπητοί συμπατριώτες
Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και σήμερα σας καλέσαμε στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας, για να σας εκθέσουμε τα πεπραγμένα μας για το 2014 και αν τα κρίνετε ικανοποιητικά, να τα εγκρίνετε.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

1. 
Η πρόταση του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, προς τα μεγάλα Κυθηραϊκά Σωματεία της Αθήνας και του Πειραιά, να συνεορτάσουν και να οργανώσουν από κοινού στον Άλιμο την εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίττας, έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Κυθηρίων Αλίμου, δέχθηκε και ανέλαβε την οργάνωση της εκδήλωσης. Έτσι την Κυριακή 19/1/2014 το πρωί, έγινε στον Περικαλλή Ναό της Μυρτιδιωτίσσης, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κυθήρων κκ. Σεραφείμ. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην μεγάλη αίθουσα κάτω από τον Ναό, ο Σεβασμιότατος κ. Σεραφείμ, ευλόγησε την Πίττα και απηύθυνε ευχές. Την Πίτα έκοψε ο Πρόεδρος του Τριφυλλείου Ιδρύματος κ. Καλοκαιρινός, ο οποίος μοίρασε τα κομμάτια στους επισήμους και απηύθυνε ευχές. Επίσης ευχές απηύθυναν ο Πρόεδρος του Κ.Σ.Α κ.Καρύδης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών κ. Πετρόχειλος, ο Πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητος Πειραιά κ.Κυπριώτης και η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αλίμου κ.Καρύδη.

2. 
Στις 16.2.2014 πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος αποκριάτικος χορός μας στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος. Η τιμή εισόδου ήταν 15€. Σε αυτή περιλαμβάνονταν φαγητό, ποτό και ευχάριστη ζωντανή μουσική. Είχαμε πλούσια λαχειοφόρο αγορά και σε αυτό βοήθησε, όπως κάθε χρόνο, η οικονομική ενίσχυση του κ.Ανδρέα Ράικου και της κ. Θεοδώρας Στρατηγού, που και από τη θέση αυτή πάλι τους ευχαριστούμε.

3.
Στις 2 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος.

4. 
Στις 11/5/2014 εορτάσθηκε η 150η Eπέτειος της Ενώσεως της Επτανήσου με την Ελλάδα. Η δοξολογία έγινε στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση και η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έγινε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Παξινών κ.Κάγκα. Κορυφαία εκδήλωση όμως υπήρξε η μουσική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 4/7/2014, που συνδιοργάνωσαν τα Επτανησιακά Σωματεία Αθηνών με το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.
Συμμετείχαν
1. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων .
2. Η χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση Σταύρου Μπερή
3. Η μικτή χορωδία Κυθήρων «Κεύθος» υπό τη διεύθυνση Τίμου Λιγνού.
4. Χορωδία Κερκύρας (παιδική και ανδρική). Δ/νση Χριστίνα Καλλιαρίδου.
5. Δημοτική χορωδία Κερκύρας «Δημόδοκος». Δ/νση Δήμητρα Καλογεροπούλου.
6. Χορωδία Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας «Ορφέας».Δ/νση Κ.Τσίντζας
7. Γυναικεία Χορωδίας Δήμου Κεφαλληνίας.Δ/νση Άγγελος Μουρελάτος
8. «Τραγουδιστάδα τση Ζάκυνθος».Δ/νση Μιχάλης Τσαούσης.
9. Ανδρική χορωδία Ζακύνθου «Η φανερωμένη». Δ/νση Κώστας Μεϊντάνης.
10. Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου. Δ/νση Σπύρος Λάμπρου.
11. Μικτή χορωδία Ένωσης Απανταχού Παξίων.Δ/νση Αιμίλιος Γιαννακόπουλος.
12. Χορωδία Συλλόγου Φαρακλάδων Κεφαλονιάς («Εύγερος»). Δ/νση Χριστίνα Ρόκκου.
13. Χορωδία Κερκυραίων «San Giacomo». Δ/νση Αντώνιος Ιβάνοφ.
Σύμπραξη:
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κερκύρας
Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος.

Η 4η Ιουλίου 2014, ημέρα Παρασκευή υπήρξε μία μοναδική βραδιά για τους θεατές του κατάμεστου Ηρωδείου. «Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια» ήταν ο επιτυχημένος τίτλος της εκδήλωσης.
Μία μικτή χορωδία πρωτοφανούς μεγέθους με 500 χορωδούς, που την αποτέλεσαν χορωδίες από όλα τα Επτάνησα, σολίστ, ηθοποιοί, κλπ. Και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, απέδωσαν έργα των Καρέρ, Σαμάρα, Λαυράγκα με κορυφαίο τις 158 στροφές του Εθνικού μας Ύμνου.
Από τα Κύθηρα συμμετείχε η 25μελής μικτή χορωδία «Κεύθος» υπό τη Δ/νση του Τίμου Λιγνού. Το αποτέλεσμα επιβράβευσε την κοπιαστική πολύμηνη προετοιμασία των χορωδών και του μαέστρου μας, και αποζημίωσε τις αγωνίες του Δ.Σ του Συνδέσμου μας. Το καλύτερο μπράβο για όλες τις θυσίες ήταν τα εύσημα και των υπολοίπων χορωδών και βέβαια του έμπειρου μαέστρου κ.Ιάκωβου Κονιτσόπουλου, που κατάφερε να διευθύνει με επιτυχία όλους αυτούς τους ανθρώπους.
Για να μείνει στην ιστορία του Συνδέσμου, παραθέτω το πρόγραμμα της μοναδικής αυτής εκδήλωσης.
Παύλος Καρέρ (1829-1896)
Εισαγωγή από την όπερα Maria Antoinetta
Διονύσης Λαυράγκας (1860-1941)
Ιντερμέτζο από την Γ΄πράξη της όπερας Storia d’amore.
Νικόλαος Μάντζαρος (1795-1872)
Ύμνος εις την Ελευθερία σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού για σολίστ, χορωδίες, και συμφωνική ορχήστρα.
Ενόρχηστρωση: Άλκης Μπαλτάς
Μουσική Δ/νση: Ιάκωβος Κονιτσόπουλος
Σκηνοθεσία: Τώνης Λυκουρέσης.
Σολίστ:
Ρόζα Πουλημένου, σοπράνο από την Κέρκυρα
Ελένη Παναγιωτοπούλου, σοπράνο από την Ιθάκη
Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Μέτζο σοπράνο από την Κέρκυρα
Γιώργος Σαμαρτζής, τενόρος (Κέρκυρα-Αθήνα)
Διονύσης Σουρμπής, βαρύτονος από Ζάκυνθο
Πέτρος Καρύδης, βαρύτονος από Κέρκυρα.

Ερμήνευσαν οι ηθοποιοί
Μαρία Τσίμα
Μάξιμος Μουμούρης
Λεωνίδας-Δημήτρης Γεωργιάδης.

5.
Το λεύκωμα μας δεν είχε την αναμενόμενη αποδοχή από τους συμπατριώτες μας. Σχετική κίνηση παρουσίασε το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόγατος» στο Λειβάδι.

6. 
Τα Κυθηραϊκά Σωματεία Αθηνών-Πειραιώς, ήτοι το Τριφύλλειο Ίδρυμα, ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς, η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών, ο Όμιλος Κυθηρίων Πανεπιστημιακών και η Συντροφιά Κυθηρίων Κυριών διοργάνωσαν στις 9/8/2014 στο προαύλιο του Ι.Ν Κοντολετούς στο Λειβάδι, τιμητική εκδήλωση για να τιμήσουν τη συνολική προσφορά του Καθηγητή Γεωργίου Ι.Κασιμάτη. Προηγήθηκε εσπερινός στο Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυθήρων κκ. Σεραφείμ.

7.
Στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 , εορτή της Μυρτιδιωτίσσης , ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών και τέλεσε την καθιερωμένη αρτοκλασία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυθηραϊκού Συνδέσμου ευχαριστεί θερμότατα:
– Την κυρία Αικατερίνη Δευτερεύου, που φρόντισε να μας αποσταλούν μυρτιές από τα Κύθηρα για να μοιρασθούν σε όλους τους προσκυνητές
-Τη Μεταφορική των αδελφών Τζάννε , που μετέφεραν δωρεάν τους άρτους και τις μυρτιές από τα Κύθηρα.
Για τη σημασία που έχει για τους Κυθήριους η εικόνα της Μυρτιδιωτίσσης μίλησε το μέλος του Δ.Σ κα Βάσω Σαμίου.

8.
Στις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου επισκέφθηκαν το Δημόσιο Ψυχιατρείο Αθηνών, προσφέροντας δώρα και χρήματα στους εκεί νοσηλευόμενους συμπατριώτες μας. Αρκετοί συμπατριώτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και ενίσχυσαν την πρωτοβουλία μας αυτή.

9.
Το χορευτικό του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών στην Γκιόστρα της Ζακύνθου.
Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών συμμετείχε, για δεύτερη χρονιά, στις εκδηλώσεις της Γκιόστρας Ζακύνθου στις 5,6,7 και 8 Ιουνίου 2014.
Τι είναι η Γκιόστρα? Μάλλον λίγοι Κυθήριοι το γνωρίζουμε. Είναι μεσαιωνικό έθιμο, το οποίο εδραιώθηκε επίσημα στο νησί της Ζακύνθου από τους Ενετούς, οι οποίοι του έδωσαν ιδιαίτερη σημασία και μεγαλοπρέπεια. Πρόκειται για ιππικούς αγώνες, οι οποίοι πλαισιώνονται από άλλα δρώμενα και με το πέρασμα του χρόνου έδωσαν την εικόνα του πάνδημου λαϊκού πανηγυριού.
Τα τελευταία χρόνια η Γκιόστρα της Ζακύνθου αναβιώνει από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία « Giostra di Zante ».
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 5/6/2014 στις 21.00 σε μία πανιόνια βραδιά με τίτλο «Τα Επτάνησα χορεύουν και συνυπάρχουν», όπου παρουσιάστηκαν τα χορευτικά τμήματα των Ιόνιων νησιών Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Κυθήρων.
Την Παρασκευή 6/6/2014 στις 11.00 τα χορευτικά με τις σημαίες και τα λάβαρά τους παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Ζακύνθου με στάσεις στις πλατείες, όπου χόρεψαν επτανησιακούς χορούς.
Στις 21.00 της ίδιας μέρας στο πλάτωμα «Κυρίας των Αγγέλων» έγινε η προκήρυξη της Γκιόστρας Ζακύνθου 2014 και η παρουσίαση των αντιπροσωπειών με μια μικρή επίδειξη δρώμενων της κάθε αντιπροσωπείας.
Στη φετινή Γκιόστρα συμμετείχαν αντιπροσωπείες των Ιονίων νήσων Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Κύθηρα, καθώς και από την πόλη Sulmona της Ιταλίας, το Σαν Μαρίνο και την Τσεχία.
Το Σάββατο το πρωί έγινε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ούγκο Φώσκολου και ακολούθησε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποδοχή των αντιπροσωπειών,όπου έγινε και ανταλλαγή δώρων.
Το βράδυ της ίδιας μέρας έγινε παρέλαση ομάδων της παιδικής Γκιόστρας και ακολούθησε η διεξαγωγή των αγωνισμάτων των παιδιών.
Την Κυριακή 8/6/2014 ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος υποδέχθηκε όλες τις αντιπροσωπείες στη σάλα υποδοχής της Μητρόπολης, απηύθυνε τις ευχές του και στη συνέχεια μας συνόδευσε στο Ιερό Σκήνωμα του προστάτη του νησιού Αγίου Διονυσίου, όπoυ έγινε προσκύνημα. Ο Σεβασμιότατος επεφύλαξε ιδιαίτερα θερμή υποδοχή στους Κυθηρίους και μας ζήτησε να διαβιβάσουμε τους χαιρετισμούς του στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη του νησιού μας.
Το απόγευμα της Κυριακής στις 7.30 έγινε η μεγάλη παρέλαση της Γκιόστρας, όπου μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παρέλασαν, εκτός από τις αντιπροσωπείες των Ιονίων νήσων και των ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετείχαν στην Γκιόστρα, και τοπικά πολιτιστικά σωματεία καθώς και πολλοί κάτοικοι και φίλοι της Ζακύνθου, όλοι ντυμένοι με χαρακτηριστικές, περίτεχνες στολές εποχής, οι οποίες είναι όλες κατασκευασμένες με μεράκι και ύστερα από ιστορική έρευνα. Ανάμεσα τους τα δώδεκα παιδιά των Κυθήρων, έξι πανέμορφες κοπέλες και έξι λεβέντες άντρες ντυμένοι με τις εξαιρετικές κυθηραϊκές στολές του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών έκλεψαν, χωρίς υπερβολή, τις εντυπώσεις.
Η παρέλαση κατέληξε στο Πλάτωμα Μουσείου, στη μεγάλη πλατεία όπου έγινε η διεξαγωγή του αγωνίσματος της Γκιόστρας. Νικητής ήταν ο ιππότης που εκπροσώπησε τα Κύθηρα. Παρέλαβε το έπαθλο και έφυγε έφιππος, έχοντας πισωκάπουλα στο άλογο του τη κοπέλα που για χάρη της αγωνίστηκε. Τον συνοδεύσαμε με λαμπαδηφορία μέχρι την έξοδο της πόλης, ενώ πίσω ακολουθούσαν όλες οι αποστολές και πλήθος κόσμου. Ο ουρανός στολίστηκε με πυροτεχνήματα. Όλοι γύρισαν στην πλατεία όπου το χορευτικό των Κυθήρων χόρεψε τον μπουρδάρη ως επινίκιο χορό μέσα στις ζητωκραυγές και τις επευφημίες του κόσμου. Ακολούθησαν άλλοι κυθηραϊκοί χοροί, όπου τα χορευτικά της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας και της Ζακύνθου ενώθηκαν με τους Κυθήριους. Τέλος όλοι μαζί χόρεψαν το λεβαντίνικο συρτό.
Ο Πρόεδρος της «Giostra di Zante» κ.Διονύσιος Φλεμοτόμος εξέφρασε από το μικρόφωνο τον ενθουσιασμό του για την παρουσία των Κυθήρων στις εκδηλώσεις και την μεγάλη του επιθυμία να είναι πάντοτε παρόντα τα Κύθηρα σε όλες τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες των Ιονίων νήσων, γιατί μας συνδέει κοινή ιστορία, παράδοση και πολιτισμός.
Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών θέλει να ευχαριστήσει θερμά και να συγχαρεί το Διοικητικό Συμβούλιο της «Giostra di Zante» γι’αυτή την πολλή μεγάλη προσπάθεια και για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία καθ’όλη την παραμονή της αντιπροσωπείας μας στη Ζάκυνθο.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε με τα μέλη των άλλων αντιπροσωπειών, ελληνικών (επτανησιακών) και ξένων και να ανοίξουμε ένα δρόμο για μελλοντικές σχέσεις και συνεργασίες. Νομίζουμε ότι και οι τοπικές αρχές των Κυθήρων θα πρέπει να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Τέλος, θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τα παιδιά του χορευτικού μας και τη δασκάλα τους κ.Λίτσα Γαλανάκη για την εξαιρετική τους εμφάνιση, την προθυμία, τον ενθουσιασμό, μα πάνω απ’όλα την αγάπη τους για το νησί μας. Τον κυθηραϊκο Σύνδεσμο εκπροσώπησαν τα μέλη του Δ.Σ κ.Τούλα Ξηνταράκου, κ.Κυριακή Κασιμάτη και κ.Βάσω Σαμίου-Φλωροπούλου.

10. 
Εστάλησαν τα χρηματικά βραβεία στα σχολεία των Κυθήρων, ως η διαθήκη του αείμνηστου Ανδρέα Στάθη προβλέπει, για τη βράβευση των αρίστων μαθητών.

11.
Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών συμμετείχε στο πένθος για τον θάνατο του Γιώργου Μασσέλου, παλιού καθηγητή του Γυμνασίου Κυθήρων. Δεν μάθαμε εγκαίρως για τον θάνατό του γι’αυτό ο Πρόεδρος του Κ.Σ.Α δημοσίευσε μία νεκρολογία, ως κατωτέρω αναφέρεται:
“Πέθανε και κηδεύτηκε στην Αθήνα ο καθηγητής Γεώργιος Μασσέλος, ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Οκταταξίου Γυμνασίου Κυθήρων που δίδαξε γενιές μαθητών καθώς και τη δική μου. Δεν έμαθα για το θάνατό του εγκαίρως και έτσι δεν μπόρεσα να θρηνήσω και εγώ με την οικογένεια του τον επίγειο χαμό του. Ας περιοριστούμε όμως στο θετικό, ότι έζησε πολλά χρόνια, είδε πολλά, δίδαξε ήθος και τα «καλά γράμματα». Είδε τους μαθητές του να μεγαλώνουν, να προοδεύουν κατά τα καθιερωμένα κριτήρια και να γερνάνε.
Η ζωή μπορεί να μην είναι «πλήρης ημερών», αλλά η ίδια μπορεί να είναι πλήρης ή κενή. Και η ζωή του Γιώργου Μασσέλου ήταν πλήρης.
Ο Γιώργος Μασσέλος ήταν πρώτα απ’όλα «δάσκαλος». Οι νεότεροι ίσως δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει «δάσκαλος» σε επαρχιακό Γυμνάσιο εκείνης της εποχής, ποιός ήταν ο ρόλος του και ποια η προσωπικότητά του.

Ήταν από εκείνους τους δασκάλους που ήξεραν, σε χρόνους δύσκολους όταν η φτώχια ξεχείλιζε, να κεντρίζουν το ενδιαφέρον, να μεταδίδουν τη γνώση, να διεγείρουν τον απαίδευτο αλλά ανήσυχο νου των «φτωχοδιαβόλων» του απομονωμένου τότε νησιού μας και να αφήνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη και στην ψυχή έννοιες, αρχές και αξίες.
Είχε όμως τότε το σχολείο δομή, υπόσταση. Μπορεί να μην είχε «εποπτικά μέσα» και το κρύο του χειμώνα να μας περόνιαζε, αλλά δουλειά γινόταν και άριστη μάλιστα.
Το Γυμνάσιο Κυθήρων έβγαλε καθηγητές Πανεπιστημίου, επιστήμονες, πετυχημένους επαγγελματίες, με θέσεις και προσφορά στην κοινωνία. Πώς είναι δυνατόν να μην θυμάμαι το Γιώργο Μασσέλο, όταν διαβάζω τις αποκαρδιωτικές απαντήσεις, που έδωσαν 15χρονοι και 16χρονοι μαθητές ενός Λυκείου των Αθηνών πρόσφατα. Δεν γνώριζαν ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο. Σκέφτεσαι με τρόμο ότι αυτοί θα κληθούν να ζήσουν στον ενοποιημένο οικονομικά χώρο. Με τι εφόδια, με ποια γνώση. Πώς με ένα ανεκπαίδευτο και αναλφάβητο εργατικό δυναμικό θα κερδίσει η πατρίδα μας τη μάχη της Ευρώπης? Και είναι να απορεί κανείς πώς μια κοινωνία, δεν φροντίζει τα αναγκαία, αφήνοντας ακάλυπτη την πρώτη και τη δεύτερη εκπαιδευτική βαθμίδα που έπρεπε να αποτελούν το πρώτο μέλημα κάθε εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.
Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη Γιώργο Μασσέλο που σε είχα δάσκαλο και που έχω πολλούς λόγους να σε θυμάμαι και να σε μνημονεύω.
Δάσκαλέ μου, με θλίψη σε αποχαιρετώ τυπικά, γιατί ουσιαστικά στέκεις πάντα μπροστά μου. Έτσι αποκλείεται να σε ξεχάσω”.
Γιώργος Καρύδης
Πρόεδρος Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών.

12.
Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να ψηφιοποιηθεί η βιβλιοθήκη του Συνδέσμου και να αναρτηθεί στο διαδίκτυο για να μπορέσει να γίνει κτήμα όλων των Κυθηρίων όπου γης. Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε την αμέριστη βοήθεια της καθηγήτριας κας Καίτης Αρώνη, που μερίμνησε ώστε η βιβλιοθήκη της Παντείου Πανεπιστημίου να αναλάβει μεγάλο μέρος της όλης εργασίας. Ελπίζουμε το επόμενο έτος, ήτοι 2015, να βρεθούμε στην ευχάριστη θέση να σας την παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη, μαζί με τη βιβλιοθήκη της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών.

Αθήνα, 9/3/2015

Κατεβάστε το pdf: SCAN_DOC0001_3

Scroll Up