Εκδήλωση για την Κυθηραϊκή Βιβλιοθήκη

Τη Δευτέρα 20/3/2017, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων, ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών και η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών πραγματοποίησαν εκδήλωση με σκοπό την παρουσία της ενιαίας κυθηραϊκής ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης.

Η ενοποίηση των βιβλίων του Κυθηραϊκού Συνδέσμου και της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών σε μία ενιαία βιβλιοθήκη και η ηλεκτρονική οργάνωση αυτών αποτελεί ένα πολύ αξιόλογο και σημαντικό έργο για τους Κυθήριους, καθώς 3.200 βιβλία με κυθηραϊκό αλλά και ευρύτερο περιεχόμενο, μεταξύ των οποίων κάποιες σπάνιες εκδόσεις, ταξινομηθήκαν έτσι ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να έχει τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής αναζήτησης μέσα από τις ιστοσελίδες του Κυθηραϊκού Συνδέσμου (www.kithiraikossindesmos.gr) και της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών (www.eteriakythiraikonmeleton.gr) . Τα βιβλία αυτά καθώς και οι, ήδη ψηφιοποιημένες, εφημερίδες, αποτελούν ένα μέρος της πνευματικής κληρονομιάς των κυθηρίων, την οποία είχαμε καθήκον και υποχρέωση να διασώσουμε και να παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Το τεράστιο αυτό έργο οφείλεται κυρίως στο ενδιαφέρον και στις συνεχείς και επί σειρά ετών προσπάθειες της κυθήριας Καθηγήτριας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Καίτης Αρώνη – Τσίχλη, η οποία μίλησε για τη σπουδαιότητα του έργου στην εκδήλωση. Επίσης, στην εκδήλωση μίλησε η δ/ντρια Βιβλιοθήκης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Κωνσταντία Κακάλη, η οποία είχε την εποπτεία της οργάνωση της κυθηραϊκής βιβλιοθήκης, σύμφωνα με τα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα, και η οποία αναφέρθηκε στην πολύτιμη βοήθεια των φοιτητών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Παν/μίου. Τέλος, χαιρετισμό απήυθυναν ο Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου κ. Γιώργος Καρύδης και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών κ. Νίκος Πετρόχειλος, οι οποίοι επεσήμαναν την οικονομική βοήθεια του Ιδρύματος Αρώνη Αυστραλίας, που πάντοτε στηρίζει παρόμοιες προσπάθειες.

Εκφράζουμε τις άπειρες ευχαριστίες μας σε όλους τους συντελεστές του έργου και πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε να νοιώθουμε υπερήφανοι γι αυτό.

Για τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών
Βάσω Σαμίου-Φλωροπούλου
Γεν. Γραμματέας

Scroll Up