Εκδήλωση εις μνήμη Καθηγητή Ιωάννη Στρατηγού

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, το Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων, η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς – Αθηνών, η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών και ο Όμιλος Κυθηρίων Πανεπιστημιακών, τιμώντας τη μνήμη του αείμνηστου καθηγητή Ιωάννη Στρατηγού διοργάνωσαν από κοινού εκδήλωση στις 6 Αυγούστου 2011, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.00, στο προαύλιο του Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, στον Μυλοπόταμο.

Προηγήθηκε εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ.

Για την ζωή και το έργο του Γιάννη Στρατηγού ως κορυφαίου επιστήμονα, καθώς και για την αγάπη του και την προσφορά του προς το νησί του, τα Κύθηρα, μίλησαν:

Ο πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ. Γιώργος Καρύδης, ο πρόεδρος του Τριφυλλείου Ιδρύματος κ. Γιώργος Κασιμάτης, ο πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιώς-Αθηνών κ. Βρεττός Κυπριώτης, ο Γεν. Γραμματέας της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών κ. Γαβρίλης Νικηφοράκης, ο πρόεδρος του Ομίλου Κυθηρίων Πανεπιστημιακών κ. Βασίλης Λευθέρης, ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κκ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ.Θεόδωρος Κουκούλης, και εκ μέρους των κατοίκων του Μυλοποτάμου η κα Μαίρη Μαλάνου. Ο Αλέξανδρος Στρατηγός, μιλώντας εκ μέρους της οικογενείας, ευχαρίστησε θερμά τα συνεργαζόμενα σωματεία για την εκδήλωσης τιμής προς τον πατέρα του. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το χορευτικό του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών. Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, και προσφέρθηκαν τοπικά γλυκά και αναψυκτικά.

Scroll Up