Εορτασμοί για την Επέτειο της Επτανήσου

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία, στο πλαίσιο του εορτασμού των 153 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, διοργάνωσε στις 20 Μαΐου, ημέρα Σάββατο, στην κατάμεστη από Επτανήσιους αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, εορταστική εκδήλωση με παρουσίαση επτανησιακών καλλιτεχνικών σχημάτων (χορωδίες -χορευτικά συγκροτήματα).

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, ως μέλος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, συμμετείχε στις εκδηλώσεις με την παρουσίαση κυθηραϊκών χορών από την χορευτική του ομάδα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και πολλοί κυθήριοι.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πρέσβεις και άλλοι επίσημοι, καθώς και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των επτανησιακών συλλόγων και ενώσεων.

Την Κυριακή 21 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ. τελέστηκε, με κάθε λαμπρότητα, δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και στις 11.45, πομπή σημαιοφόρων των επτανησιακών σωματείων μετέβη στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας και από εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής.

Η Τελετή έκλεισε με την απόδοση του Εθνικού Ύμνου από το συγκεντρωμένο πλήθος και την απόδοση τιμών Στρατιωτικού Αγήματος.

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών

Κατεβάστε το αρχείο: Doc1

Scroll Up