ΟΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 159η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με κάθε επισημότητα γιορτάσθηκε από την Επτανησιακή Συνομοσπονδία, την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, η 159η Επέτειος της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

Το πρωί στις 12.30π.μ τελέσθηκε Δοξολογία στoν  Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών παρουσία των  μελών του Δ.Σ της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας,  των Πρόεδρων και των Μελών των άλλων επτανησιακών σωματείων. Τον εορτασμό κόσμησαν με την παρουσία τους σημαιοφόροι και παραστάτες, κρατώντας τις σημαίες των επτά νησιών και ντυμένοι με τις τοπικές ενδυμασίες.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή, με τις σημαίες των νησιών μπροστά, με κατεύθυνση το Σύνταγμα για κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Την πομπή ακολούθησε πλήθος κόσμου. Η Τελετή έκλεισε με την απόδοση του Εθνικού Ύμνου από το συγκεντρωμένο πλήθος και την απόδοση τιμών Στρατιωτικού Αγήματος.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα με  καλλιτεχνική εκδήλωση στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Η εκφώνηση της πανηγυρικής ομιλίας έγινε από τον Κυθήριο, Ομ. Καθηγ. Γιώργο Λεοντσίνη με θέμα: « Ιονική -Επτανησιακή Ταυτότητα & Πατριωτισμός των Επτανησίων».

Τα Κύθηρα εκπροσωπήθηκαν από το χορευτικό του Κυθηραϊκού Συνδέσμου το οποίο παρουσίασε κυθηραϊκούς χορούς και ενθουσίασε το κοινό.