Γκιόστρα Ζακύνθου 2018

Το χορευτικό του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών στην Γκιόστρα της Ζακύνθου

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών συμμετείχε, για τέταρτη φορά, στις τριήμερες εκδηλώσεις της Γκιόστρας Ζακύνθου την περίοδο 25-28 Μαΐου 2018.

Στη φετινή Γκιόστρα συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τα Ιόνια νησιά: Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Κύθηρα, καθώς και από την πόλη Sulmona της Ιταλίας, το Σαν Μαρίνο και την Τσεχία.

Το Σάββατο το πρωί έγινε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου η επίσημη συνάντηση του συλλόγου Γκιόστρα με τις Αντιπροσωπίες Εσωτερικού και Εξωτερικού, καθώς και με τους Συνδιοργανωτές και Φορείς της Ζακύνθου, όπου σε μια τελετή φιλική και γιορτινή αντάλλαξαν δώρα και ευχές.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 7.30 μμ. έγινε η μεγάλη παρέλαση της Γκιόστρας, όπου μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παρέλασαν, εκτός από τις αντιπροσωπείες των Ιονίων νήσων και των ευρωπαϊκών πόλεων που συμμετείχαν στην Γκιόστρα, και τοπικά πολιτιστικά σωματεία καθώς και πολλοί κάτοικοι και φίλοι της Ζακύνθου, όλοι ντυμένοι με χαρακτηριστικές, περίτεχνες στολές εποχής, οι οποίες είναι όλες κατασκευασμένες με μεράκι και ύστερα από ιστορική έρευνα. Ανάμεσα τους τα δώδεκα παιδιά των Κυθήρων, έξι πανέμορφες κοπέλες και έξι λεβέντες άντρες ντυμένοι με τις εξαιρετικές κυθηραϊκές στολές του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών έκλεψαν, χωρίς υπερβολή, τις εντυπώσεις.

Το χορευτικό συνόδευσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Συνδέσμου, Κυριακή Κασιμάτη, Γιάννης Σάμιος και Κατερίνα Κοντολέων (μέλος του χορευτικού).

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών θέλει να ευχαριστήσει θερμά και να συγχαρεί το Διοικητικό Συμβούλιο της «Giostra di Zante» γι’αυτή την πολλή μεγάλη προσπάθεια και για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία καθ’όλη την παραμονή της αντιπροσωπείας μας στη Ζάκυνθο.

Επίσης, θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τα παιδιά του χορευτικού μας και τη δασκάλα τους κ. Βασιλική Πετράκη για την εξαιρετική τους εμφάνιση, την προθυμία, τον ενθουσιασμό, μα πάνω απ’όλα την αγάπη τους για το νησί μας.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία ATLAS MARINE για την οικονομική ενίσχυση που προσέφερε, για ακόμη μία φορά, στο χορευτικό τμήμα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση αυτή.

Για τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών
Η Πρόεδρος
Βασιλική Σαμίου-Φλωροπούλου

Scroll Up