Η Εκδρομή του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών

Ένα πάρα πολύ όμορφο οδοιπορικό απολαύσαμε το τετραήμερο 7-10 Απριλίου 2016 στη Δυτική Ελλάδα, σαράντα περίπου άτομα, μέλη και φίλοι του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών.

Την πρώτη μέρα επισκεφθήκαμε το ιστορικό Μεσολόγγι, τον Κήπο των Ηρώων και το Ιστορικό Μουσείο. Αφού ξεναγηθήκαμε από τοπικό ξεναγό, στη συνέχεια είδαμε τη λιμνοθάλασσα και καταλήξαμε για γεύμα στην Τρουλίδα. Αργά το απόγευμα φθάσαμε στην όμορφη Πρέβεζα.

Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στα καταπράσινα Τζουμέρκα (Αθαμανικά Όρη). Φθάσαμε στο Βουργαρέλι (υψόμετρο 750μ), στα Άγναντα, στα Πράμαντα και επισκεφθήκαμε το εκπληκτικό σπήλαιο της Ανεμότρυπας, το οποίο εξερευνήθηκε το 1960 από την κυθήρια σπηλαιολόγο Άννα Πετροχείλου.

Την τρίτη ημέρα (Σάββατο) ξεναγηθήκαμε στο Νεκρομαντείο της Εφύρας, στο ιστορικό Σούλι και τον Άγιο Δονάτο. Φθάσαμε μέχρι τις πηγές του Αχέροντα και απολαύσαμε τη βαρκάδα στον Αχέροντα ποταμό. Ακολούθησε ένα εξαιρετικό γεύμα στο χωριό Αμμουδιά, εκεί όπου ο Αχέροντας καταλήγει στο Ιόνιο.

Τέλος την Κυριακή, τελευταία ημέρα του ταξιδιού, απολαύσαμε μια εξαιρετική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και μουσείο της Νικόπολης και έπειτα, γεμάτοι από εικόνες και πληροφορίες, αλλά κυρίως χαρούμενοι από την όμορφη παρέα μας, πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Ο Καθηγητής Νίκος Πετρόχειλος ήταν ανάμεσα στους εκδρομείς και με τις ανεξάντλητες γνώσεις του συμπλήρωσε την αρχαιολόγο-ξεναγό μας, ώστε να απολαύσουμε ένα πραγματικό οδοιπορικό και όχι μια απλή εκδρομή.

Τα ανέκδοτα, τα γέλια και τα τραγούδια δεν σταμάτησαν στιγμή. Ήταν για άλλη μια φορά μια αξέχαστη εκδρομή του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών.
Ευχόμαστε και σε επόμενα.

Για τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών
Βάσω Σαμίου – Φλωροπούλου

Scroll Up