Η Πρωτοχρονιάτικη Πίτα των Κυθηραϊκών Σωματείων

Δεήσεις υπέρ των απανταχού Κυθηρίων και των Κυθηραϊκών Σωματείων του Λεκανοπεδίου Αττικής, ανέπεμψε ο Μητροπολίτης Ν.Σμύρνης και Αλίμου κ.Συμεών, στον περικαλλή Ναό της Μυρτιδιώτισσας Αλίμου την Κυριακή 29/1/17, στη Θ.Λειτουργία που έγινε εκεί και στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας που έγινε αμέσως μετά.

Ο Μητροπολίτης μας κκ.Σεραφείμ δεν ήταν δυνατόν να παραστεί εκεί λόγω της εορτής των Τριών Ιεραρχών.Επρεπε να είναι κοντά στη μαθητιώσα νεολαία του νησιού μας.

Βασίλης Σταύρου Ιερέως

Επίσης ο Μητροπολίτης κ.Συμεών, εξέφρασσε θερμές ευχαριστίες στην κ.Φραντζέσκα Χρυσού, η οποία προσέφερε πρόσφατα, εκτός των πολλών άλλων που προσέφερε παλαιότερα, περίτεχνο ξύλινο σκαλιστό προσκυνητάρι, όπου τοποθετήθηκε η Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας.

Αφού τέλεσε τη Θ.Λειτουργία και κήρυξε το Θ.Λόγο ο Μητροπολίτης κ.Συμεών, ευλόγησε την πίτα των Κυθηρα’ι’κών Σωματείων στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού. Παρόντες ήταν εκεί οι πρόεδροι των Σωματείων που οργάνωσαν την εκδήλωση: ο κ.Καλοκαιρινός του Τριφυλλείου Ιδρύματος, ο κ.Πετρόχειλος της Εταιρείας Κυθηρα’ι’κων Μελετών, ο κ.Καρύδης του Κυθηρα’ι’κού Συνδέσμου Αθηνών, ο κ.Κυπριώτης της Κυθηραϊκής Αδελφότητος Πειραιά και η κ. Καρύδη του Εξωρα’ι’στικού Αλίμου.

Την πίτα έκοψε ο κ Καλοκαιρινός και απηύθυνε ευχές και εκ μέρους των άλλων προέδρων των Σωματείων.

Το φλουρί έπεσε στον κ.Σπύρο Αυγερινό ο οποίος παρέλαβε το δωράκι που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές. Ηταν ένα μικρό αντίδωρο για τα όσα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει,για το χώρο που μας φιλοξενούσε.

Την εκδήλωση τίμησε ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης Ανδρέας.

Scroll Up