Συνάντηση της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας με Πρόεδρο Δημοκρατίας

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών εκπροσώπησε τα Κύθηρα στη συνάντηση της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου.
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 06/10/2017 στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δέχτηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, προκειμένου να συζητήσουν πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Συνομοσπονδία να εκπέμψει μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο επαναπατρισμού όλων των στοιχείων πολιτισμού στον τόπο που γεννήθηκαν, με πρώτο και βασικό στόχο τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την Επτανησιακή Συνομοσπονδία για την προσφορά της στον Πολιτισμό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην μεγαλειώδη εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Ηρώδειο, στην οποία παρουσιάστηκε ολόκληρος ο « Ύμνος εις την Ελευθερίαν», ενώ δήλωσε την συμπαράσταση του σε κάθε προσπάθεια, για την ανάδειξη της αναγκαιότητας της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Σκοπός, ο οποίος πρέπει να επιτευχθεί με την βοήθεια της ανθρωπότητας, προκειμένου αυτό το μοναδικό Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτισμού με την ολοκληρωμένη του μορφή, να συνεχίσει να εκπέμπει στους αιώνες, τους μοναδικούς συμβολισμούς του για όλο τον πλανήτη.

Scroll Up