Συναυλία στο Ηρώδειο

Συναυλία με τίτλο ««Νύχτα γιομάτη θαύματα, νύχτα σπαρμένη μάγια» συνδιοργάνωσαν τα Επτανησιακά Πολιτιστικά Σωματεία Αθηνών με το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, την Παρασκευή 4 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στο έργο τεσσάρων από τους δημοφιλέστερους εκπροσώπους της Επτανησιακής Μουσικής Σχολής, του Παύλου ΚαρρέρΔιονυσίου Λαυράγκα, Σπυρίδωνα Σαμάρα και φυσικά του συνθέτη του ελληνικού Εθνικού Ύμνου Νικόλαου Χ. Μάντζαρου. Ακούστηκαν επίσης αποσπάσματα σολωμικών έργων όπως «Ο Κρητικός» και οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι».

Από τα πιο συγκινητικά σημεία της βραδιάς ήταν το άκουσμα του Εθνικού Ύμνου, προκαλώντας ρίγος, με όλους τους θεατές όρθιους στ’ άκουσμα του. Τραγουδήθηκε από 500 χορωδούς, από 12 διαφορετικά μουσικά σχήματα από όλα τα Επτάνησα και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του κ.Ιάκωβου Κονιτόπουλου. Επίσης συγκινητική ήταν και η στιγμή που ο ηθοποιός Λεωνίδας-Δημήτρης Γεωργιάδης διάβασε το ψήφισμα που κατοχύρωνε την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Πραγματικά ήταν μια εξαιρετική παράσταση συνδυάζοντας μουσική, τραγούδι και χορό. Το Ηρώδειο γέμισε με επτανησιακές μελωδίες, κάνοντας τη νύχτα να είναι «γιομάτη θαύματα, σπαρμένη μάγια» , αφού μάγεψαν το κοινό προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την Επτανησιακή μουσική ιστορία.

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης, εκπροσωπώντας τα Κύθηρα, και κάλεσε στη συναυλία αυτή τη χορωδία «Κεύθος» των Κυθήρων, καλύπτοντας συγχρόνως και όλα τα έξοδα μετακίνησής τους. Ήταν μεγάλη τιμή για τα Κύθηρα αφού για πρώτη φορά Κυθήριοι χορωδοί ανέβηκαν στη σκηνή του Ηρωδείου. Το αποτέλεσμα ήταν μαγικό. Οι 25 συμπατριώτες μας χορωδοί μάς εκπροσώπησαν επάξια και αυτό οφείλεται στους ίδιους, αλλά και στον ενθουσιασμό του ακούραστου μαέστρου κ.Τίμου Λιγνού. Τους συγχαίρουμε για την προσπάθεια και τους ευχαριστούμε για το θέαμα που μας πρόσφεραν. Ήταν ένα μεγάλο και πολύ δύσκολο εγχείρημα, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Scroll Up