149η Επέτειος της Ενώσεως της Επτανήσου με την Ελλάδα

Γιόρτασαν τα Επτανησιακά Σωματεία της Αθήνας, την 149η Επέτειο της Ενώσεως της Επτανήσου με την Ελλάδα, την Κυριακή 19-5-2013.

Τα Κύθηρα εκπροσώπησε, όπως πάντα, ο ΄Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών΄και το πρωί έγινε η καθιερωμένη Δοξολογία στην Ρωσική Εκκλησία, στην οδό Φιλελλήνων, στο Σύνταγμα.

Στην συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή, με τις σημαίες των Σωματείων και την Φιλαρμονική του Πυροσβεστικού Σώματος να προπορεύεται, προς τον Άγνωστο Στρατιώτη, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.
Εκ μέρους των Επτανησιακών Σωματείων της Αθήνας κατέθεσε στεφάνι η Πρόεδρος της Ένωσης των απανταχού Ιθακησίων κ. Αικατερίνη Γρηγορίου-Μαρούλη, αφού η Ιθάκη είχε εφέτος την ευθύνη της οργάνωσης των εκδηλώσεων.
Την σημαία του Κυθηραϊκού Συνδέσμου, σήκωσε ο Κων/νος Σπυρόπουλος (το γένος Χλέντζου) τον οποίον πλαισίωναν οι σπαλετοφόρες, Δήμητρα Παυλάκη και Μαρία Δουκίδου (το γένος Καλλιγέρου).

Το απόγευμα, στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου «Παρνασσός», πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνική εκδήλωση και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας.

Τα Επτανησιακά Σωματεία παρουσίασαν πλούσιο πρόγραμμα, με χορωδίες, μαντολινάτες και χορευτικά. Η κατάμεστη αίθουσα πλημμύρισε με επτανησιακές μελωδίες και καντάδες και οι χορευτές με πολύ κέφι ζωντάνεψαν την επτανησιακή μας παράδοση. Το χορευτικό του ΄Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών΄ με την επίβλεψη και καθοδήγηση της δασκάλας του κ. Λίτσας Γαλανάκη, χόρεψε τους τοπικούς μας χορούς και απέσπασε θερμό χειροκρότημα.

Scroll Up