Εκδόσεις

Εκδόσεις του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών

1. Για το Μουσικό Αρχείο της Ακαδημίας Αθηνών ηχογραφήθηκαν την 1η Φεβρουαρίου 1956 τσιριγώτικα τραγούδια παίζοντας βιολί ο αυθεντικός λαϊκός οργανοπαίχτης, ο αείμνηστος Κώστας Μαλάνος (Λεουσάκης). Ο Σύνδεσμος μας, πήρε μία κασέτα της ηχογράφησης αυτής, την έδωσε σε ειδικό εργαστήριο για την όσο το δυνατόν βελτίωση του ήχου της, και στη συνέχεια πραγματοποίησε μαζική ηχογράφηση CD. Επίσης ο Σύνδεσμος μερίμνησε, ώστε η μουσική των τραγουδιών αυτών να τυπωθεί σε παρτιτούρες από το Μουσικό Λαογραφικό Αρχείο – για να δείτε τις παρτιτούρες των τραγουδιών πατήστε εδώ. Τα τραγούδια αυτά έχουν σωθεί οριστικώς στην αυθεντική τους εκτέλεση. Διατίθεται στα γραφεία του Συνδέσμου.

2. Ο Σύνδεσμος μας δέχθηκε την προσφορά του βιβλίου Το Προσκύνημα των Μυρτιδίων της φιλολόγου κυρίας Ελένης Χάρου-Κορωναίου και ανέλαβε τα έξοδα έκδοσης του. Το πόνημα αυτό είναι ένα σύντομο οδοιπορικό στο χρόνο της ιστορίας του προσκυνήματος των Μυρτιδίων. Διατίθεται στα γραφεία του Συνδέσμου.

3. Στο αρχείο του Συνδέσμου φυλάσσονται τα πρωτότυπα της ανακηρύξεως της Αυτονομίας των Κυθήρων, που έγινε στις 5 Μαρτίου 1917. Επειδή τα κείμενα αυτά αποτελούν ένα ιδιαίτερο κομμάτι της πλούσιας κυθηραϊκής ιστορίας, ο Σύνδεσμος αποφάσισε να τυπώσει περιορισμένο αριθμό πανομοιότυπων αντιγράφων.

4. Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών εξέδωσε λεύκωμα για την πλούσια και ξεχωριστή χλωρίδα των Κυθήρων. Είναι ένα κόσμημα, πηγή ομορφιάς και ευαισθησίας για κάθε Κυθήριο και όχι μόνο. Η ομορφιά και η ευαισθησία πρέπει να επιστρέψει στη ζωή μας. Ένα λιθαράκι είναι το εν λόγω λεύκωμα. Δεν πρέπει να λείψει από καμμία βιβλιοθήκη κυθηρίου, επί γης.

Scroll Up